Alles wat je zou willen weten over Radio Veronica

 


Wie luistert er nu géén muziek? Je hoeft maar een winkel, kantoorpand of sportschool binnen te lopen en er staat wel iets aan. Het kan een Spotify-lijst zijn, maar ook een radiozender die gedurende de dag aan blijft staan. Wat muziek betreft: dit is zeer persoonlijk. Wat de een leuk vindt, daar kan de ander zich totaal niet in vinden.

Het mooie van radio is echter dat vrijwel álle muziekgenres en jaartallen wel voorbijkomen op een dag. Radio Veronica is geen nieuwe speler in de radiowereld en maakt al heel wat jaren haar luisteraars blij. Wil je meer weten over deze radiozender? Laten we in dit artikel op onderzoek uitgaan.

Actuele gebeurtenissen

De radiowereld staat nooit stil en er is altijd wel een nieuwtje te melden. Zo zijn er ook nu weer actuele gebeurtenissen te melden rondom Radio Veronica. Nu hebben Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof onlangs bekendgemaakt een overstap naar Radio Veronica te maken.

De heren komen oorspronkelijk bij Radio 10 en NPO Radio 2 vandaan. Daarmee krijgt Radio Veronica weer gloednieuwe programma’s. Zo zal Ekdom in de ochtendshow plaatsnemen en nemen van der Gos en van ’t Hof in de middagshow plaats. 

De populariteit van Radio Veronica

In 1969 begon Radio Veronica met uitzenden vanaf zee. De zender vergaarde echter al snel populariteit, vooral bij jongeren. Dat had te maken met de muziek die de zender draaide. Veronica richtte zich vooral op eigentijdse popmuziek, wat bij jongeren natuurlijk zeer in de smaak viel. Later stopte Veronica met haar uitzendingen vanaf zee, maar ook in de jaren daarna wist de zender op te vallen.

Zo zette veel radio-dj’s hier de eerste stappen. Hier is Lex Harding een bekend voorbeeld van. Later namen in de jaren 80 Jeroen van Inkel en Adam Curry plaats achter de mengtafels van Radio Veronica en wist de zender opnieuw veel luisteraars te inspireren met het wekelijkse radioprogramma, dat iedere vrijdag werd uitgezonden.

Live te volgen

Radio Veronica is gedurende de dag live te volgen. Vanzelfsprekend kan dit op de radio. Het maakt in dezen niet uit of het een DAB-radio is of iets anders. Je kunt ook via de online-radio naar een gewenst programma luisteren. Wil je juist een kijkje nemen in de studio? Via de live-webcams kun je de dj’s live radio zien en horen maken. Dat is vooral leuk als er een liveoptreden op de planning staat.

Comments

Popular posts from this blog

Cast Beste Zangers - Nieuwsshow

Lang Leve de Liefde: De Ultieme Gids voor Romantische Inspiratie